Almašani | Uskršnje jaje – dušom almaškom oslikano
15285
post-template-default,single,single-post,postid-15285,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Uskršnje jaje – dušom almaškom oslikano

Uskršnje jaje – dušom almaškom oslikano

U svojoj obloj jednostavnosti i čistoti jaje krije najveće tajne rađanja, života i postanka. Odvajkada staro, a uvek novo, uskršnje jaje poziva vas na radost. Ako se pažljivo zagledate u belinu njegove ljuske, otkrićete da se u njoj krije večita inspiracija koja upućuje na stvaranje lepote. Posle duge i uspavane zime u kojoj vlada odsustvo svetlosti i boja, ulepšajte svojom maštom i kreativnošću još jedan prolećni praznik utkan u dušu, ljubav, veru.
Pronađite inspiraciju u prirodi i tradiciji, služite se simbolikom boja. Crvena je uspomena na Isusa Hrista i predstavlja veru i snagu; zelena je simbol mladosti, nade, rasta; zlatna –božanska priroda, snaga i mudrost; ljubičasta – moć, bogatstvo i dostojanstvenost; žuta predstavlja svetlost, sunčev sjaj, radost; plava nebo, slobodu i duhovnu širinu; bela bezgrešnost, nevinost, duševnu čistotu…
Gigantska jaja u svom blesku sevnuće pred vama poput čudnovatog izazova. Neka se razigrano obmota kolo oko vaših uskršnjih jaja u vidu ornamenta – biljnih, životinjskih, geometrijskih i istorijskih motiva davno utisnutih u naše duše i zidine srednjovekovnih manastira.
Projekat, čija je autorka Snežana Mandić realizovan je u organizaciji Udruženja „Almašani“, OŠ „Ivan Gundulić“ i KS „Svilara“.

No Comments

Post A Comment