Almašani | „Kulturna baština – participativni pristup“ – Pogledajte snimak konferencije
15347
post-template-default,single,single-post,postid-15347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

„Kulturna baština – participativni pristup“ – Pogledajte snimak konferencije

„Kulturna baština – participativni pristup“ – Pogledajte snimak konferencije

Konferencija „Kulturna baština – participativni pristup“, održana 21. septembra u KC “Svilara”, inicirala je pokretanje mreže Faro Srbija u čijem radu će moći da učestvuju aktivne organizacije u oblasti zaštite kulturne baštine iz lokalnih zajednica u Srbiji.

Na konferenciji su govorili Frančesk Pla Casteltort, Jovana Poznan, Slavica Vujović, Tamara Ognjević i predstavnici Almašana. Svoja iskustva razmenili su i predstavnici prisutnih organizacija iz oblasti baštine kojima su predstavljeni prinicipi Faro konvencije i mogućnosti umrežavanja u okviru Faro mreže.

Ponosni smo na činjenicu da smo u KC “Svilara” okupili predstavnike organizacija iz Apatina, Beograda, Petrovaradina, Sremskih Karlovaca, Bača, Kotora, kao i predstavnike struke u oblasti zaštite – arhitekte, kustose, konzervatore!
I svi smo se složili u jednom – pravi je trenutak za pokretanje Faro Srbija.

Ukoliko ste propustili konferenciju, možete pogledati kompletan snimak na linku:

No Comments

Post A Comment