Almašani | Četvrta regionalna Faro konferenciji pod nazivom “Faro konvencija: sa reči na dela”
15295
post-template-default,single,single-post,postid-15295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Četvrta regionalna Faro konferenciji pod nazivom “Faro konvencija: sa reči na dela”

Četvrta regionalna Faro konferenciji pod nazivom “Faro konvencija: sa reči na dela”

Kako je izgedao razvojni put “Almašana”, kroz koje je sve faze udruženje prošlo od nastanka 2005. do danas, predstavila je na četvrtoj regionalnoj Faro konferenciji pod nazivom “Faro konvencija: sa reči na dela” održanoj u Bukureštu 14.10 – 15.10. 2021. naša Violeta Đerković.

Poziv za predstavljanje naših iskustava kao primera dobre prakse na ovakvoj konferenciji velika je čast i motivacija za dalji rad. Od borbenih početaka protiv gradnje bulevara i devastacije kraja 2005, preko sticanja samosvesti, kulturne argumentacije kroz nekoliko važnih izdavačkih poduhvata, zalaganja za restauraciju “Svilare” u ono što predstavlja danas, dobijanja najvišeg statusa zaštite 2019. godine, do saradnje sa svim važnim donosiocima odluka i partnerskim organizacijama kao jedinim načinom za postizanje rezultata – o svemu ovome bilo je reči u prezentaciji koja je izazvala veliku pažnju učesnika konferencije. Iza ovih rezultata, kao i iza svih dobrih priča, stoje ljudi. Zato su upravo ljudi Almaškog kraja, bolje od svih reči, predstavili ono što čini duh našeg kraja – nemojte među fotografijama preskočiti video posvećen upravo ljudima Almaškog kraja:) Hvala svima na podršci i uključivanju u naše aktivnosti: svi vi ste, zajedno sa nama, pojedinačno i koletkivno, taj primer dobre prakse u zaštiti kulturnog nasleđa u evropskim okvirima!

No Comments

Post A Comment